8

Nyolcadik küldetés: DuPlessis Wholesale Diamond Center
 
Ajánlott felszerelés:
Elsődleges fegyver: Zöld Babzsákos Shotgun
Másodlagos fegyver: 9mm-es pisztoly [FMJ tölténnyel]
Taktikai eszközök: Optiszonda 1x, Villanó 3x, Darázs 1x
Ajtótörő eszköz: C2-es töltet
Öltözék: Sisak, Könnyű páncél

Egyik, talán leginkább türelmet igénylő pályával állunk szemben. Sokat fogunk csalogatni. A darázsgránát és Nehéz páncél kettősére ugyanaz igaz itt is, mint a Library pályánál! Én biztos, ami biztos alapon be szoktam tenni azt az egy Stingert, Könnyű páncél ellenére is. Pisztolyba mindenképp FMJ-s töltényt tegyünk, mert a terroristák páncélt viselnek, illetve ugye Gázmaszk is lehet a fejükön, nem véletlen a Villanó-összeállítás!

Az épület bejáratánál kezdünk, rögtön át kell menni egy dektoros kapun. Lesz két ajtó és egy lépcsősor felfelé. Azon semmiféleképp ne menjünk fel, hacsak nem akarjuk a pályát néhány másodperc után, "Failed" felirattal befejezni! Álljunk meg viszonylag fedett helyen és a pisztollyal adjun le pár lövést a lépcső tetején lévő ajtó melletti lámpabúrára. Elvileg a felső teraszon lévő fegyveresek erre mind odajönnek. Ha nem hallunk lépteket, akkor ismételjük meg a pisztolyos epizódot, de most ne egy helyre, hanem körbe körbe tüzeljünk! Ezután, ha jött valaki, ha nem, szondázzunk be a baloldali ajtó alá! Lehet, hogy nem fogunk sokmindent látni, ezért óvatosan hatoljunk be, figyelvén az esetleges árnyékokra a szobában! Itt egyetlenegy ajtó lesz. Itt is eljátszhatjuk a lure taktikát. Megint csak, ha kétszer megismételtük és már senki nem akar jönni, akkor menjünk tovább! Ez egy veszélyes szoba. Középen egy négyzet alakú, üveggel körbevont része van a szobának. Lehetőleg guggolva közlekedjünk, először pisztollyal, majd odabent váltsunk át a Shotgunra! Itt, az előző pályához hasonlóan már nem is írom le hány darab ajtót fogunk találni. A szemben lévőt csak jegyezzük meg, a jobboldalin hatoljunk be! Az itt jobbra lévő ajtó a kiindulási ponttal szemben lévő ajtó volt. Balra lesz megint két ajtó. Vigyázzunk, mert mind a kettő nyitva lehet! Először a kisebb ajtó mögött lévő szobát tisztítsuk meg. (Ez zsákutca!) Hasonlóképp járjunk el a belépés során, mint az előző üveges szobánál! (Ugyan a képen más látszik, ha ott áll a bűnöző, a jobboldali falra Villanót dobva, megadásra tudjuk kényszerítetni, anélkül, hogy pisztolyt kellene használnunk!)

A duplaajtó egy lépcsőházba vezet. Jobbra haladva felfelé, balra lefelé tudunk menni, illetve ugyanitt lesz egy duplaajtó, ami az előbb megjegyzett szobába vezet. Innen jóval többet láthatunk, mint az első ajtó alól. És az se elhanyagolható tényező, hogy a kisajtótól láttuk, hogy áll-e valaki az üveg azon oldalán. Ha nem (és általában nem), akkor elegendő a Shotgun. 13 óránál állhat fegyveres. Amennyiben ez így van, az árnyéka látszik az ajtóból. Vakítsuk meg! Visszamenve a lépcsőházba először induljunk el lefelé , de mindjárt álljunk is meg pár lépcsőfokkal lejjebb (ahogy ez a képen is látszik)! Elő a pisztollyal és lőjjük ki odalent az asztalon lévő monitort, majd kicsivel később a mellette lévő telefont is! Esetleg még a falra is leadhatunk néhány lövést. Ezután leérve guggoljunk le az asztal mögé és a bent lévő széfekre lőjjünk! Ezzel a műveletsorral 4 fegyverest ki is iktattunk, ha volt bent annyi. Odabent először balra menjünk el az első keresztirányú folyosón és nézzük meg, hogy ott minden tiszta-e! Nagyon fontos, hogy eztán ugyanezen az útvonalon menjünk el jobbra és az utolsó előtti folyosón menjünk el balra. Az utolsón ugyanis üveg van és ha áll bent fegyveres civillel, azonnal leszedi! Ennek elkerülésére az ott lévő ajtót szemből közelítjük meg. A helyiséget nagyon óvatosan járjuk be!

Miután az alsó két szint megtisztult, irány legfelülre! A lépcső tetején az ajtó nyitva lehet balra. Szondázzunk alatta, majd menjünk ki jobbra és az ott balra lévő ajtót is kukkantsuk meg! Megint két irányból néztük meg az adott szobát. Ám mielőtt bemennénk, a duplaajtót és nézzük meg, illetve jegyezzük meg! Behatolva, egyetlenegy ismeretlen ajtó sem lesz, ugyanis ami elsőre annak tűnik, az amelleti lámpára adtunk le a pálya legelején lövéseket. Ez persze nem jelent semmit, be kell nézni alatta és könnyen lehet, hogy azóta odasétált 1-2 gyanúsított. Ők általában (nem is emlékszem kivételre) szemben vannak, szóval alkalmazzuk a C2 trükköt! Behatoláshoz pisztolyt vegyünk elő (persze miután a C2-vel megütött fegyvereseket megadásra kényszerítettük) és mindenképpen jobbra menjünk folyamatosan sasolva az egész erkélyt! Itt elhaladunk az előbb megjegyzett duplaajtó előtt. Lesz egy ajtókeret, nézzük meg a sarkot szondával! A körülményekhez képest cselekedjünk. Ideális esetben senki nem áll a folyosón. Ha mégis, akkor egyéntől függően a gyors kihajlásos tüzelést, illetőleg a Flashbanget javaslom.

Itt lesz 2-2 ajtó jobbra és balra, egymással szemben. Először a baloldaliakkal kezdjük! A közelebbiben csak civil szokott lenni. Csak akkor lehet ott fegyveres, ha korábban sikeresen elmenekült. Itt behatolva egy ajtó lesz, ami ugyanoda vezet, mint a folyosó baloldalán a távolabbi ajtó. Két irányból megnézve, cselekedjünk belátásunk szerint! Azért elég ritka, mikor valamelyik ajtónál használt C2 ne volna elegendő! A folyosó jobboldalán lévő mindkét ajtót csak jegyezzük meg! Megnézzük másik oldalról is a szobákat. Menjünk vissza az erkélyre és a duplaajtón távozzunk onnan. Ott emlékezhetünk egy folyosóra balra. Ott is négy ajtó van, ám a két baloldali az előbb megjegyzett két szobába vezet. C2 és/vagy Villanó kombinációkkal meglehetősen könnyedén megtisztíthatóak! Az utóbbi folyosón jobboldali ajtók közül a távolabbi mögött egy igencsak veszélyes szoba található. A fegyveres megbújhat az oszlop mögött! Ha az ajtóval szemben áll gyanúsított, őt intézzük el C2-vel! Az oszlop mögé szoktam bedobni a Stingeremet, de Villanó is megteszi a hatását, csak addigra általában már elfogy nekem.

Elvileg e szoba megtisztítása után vége a pályának, ha mégsem, akkor az utóbbi folyosó közelebbi ajtaja alatt kukkantsunk be. Itt ülhet bűnöző rögtön balra. Vagy kicsalogatjuk, vagy, ha még van gránátunk, használjuk! Ha még mindig nincs vége, akkor az itt belépve szemben lévő ajtó alá is benézünk. Elég ritkán még itt is ülhet 13 óra irányában.


Ha mindent jól csináltunk, itt vége a pályának.

A bejegyzés trackback címe:

https://swat4hq.blog.hu/api/trackback/id/tr475303007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása