Mielőtt nekivágnánk a végigjátszásnak, szögezzünk le néhány dolgot, kifejezést, amelyek ismerete mindenféleképpen szükséges lehet a megértéshez. Mivel a 100/100-as arányra törekszünk, ezért mi mindig a Less Lethal (Zöld Babzsákos) Shotgunt ajánljuk. Ez persze nem azt jelenti, hogy ugyanezt a Paprikás (Pepperball) fegyverrel, vagy más, halálos puskával ne lehetne elérni. Gránátként előnyben részesítjük a gázt, de vannak kivételes esetek, ahová villanó/darázs gránátokat kell vinnünk. Persze azért minden pálya elején található egy leírás az ajánlott felszerelésről, illetve miből mennyit érdemes magunkkal vinni. NAGYON FONTOS, hogy a leírások nem feltétlenül tükrözik a valóságot, mivel az NPC-k (a számítógép által irányított karakterek) minden esetben véletlenszerűen spawnolnak a pályára. De azért törekszünk a leggyakoribb előfordulásukat ismertetni, ahogy az leszűrhető a végigjátszásokból is. A leírásokban a gyanúsítottakat az óramutató járása szerint 9 órától 15 óráig azonosítjuk/írjuk le. Az alábbiakban szeretnénk megosztani veletek néhány hasznos tippet és taktikát, ami fontos lehet a későbbiekben (Egyjátékos és Többjátékos mód esetén. Az egyjátékos szó alatt nem a Single Player  játékmódot értjük, hanem, amikor egyedül játszunk Multiplayer szerveren):

- Nagyon fontos, hogy csak akkor fussunk, ha megbizonyosodtunk róla, hogy nincsen gyanúsított a közelben Az NPC-k meghallják a lépteket és emiatt riasztva lesznek, rosszabb esetben megölhetik a közelükben lévő civilt. Azt javasoljuk, hogy a beállításoknál a tartott guggolás (Toggle Crouch) és tartott séta (Toggle Run/Walk) gombokat állítsuk be, mert így nem kell külön gombot nyomva tartani, hogy ezen két módon haladjunk. A guggolással halkabban mozoghatunk, a sétával pedig pontosabban célozhatunk.

- Csak akkor kiáltsuk el magunkat, ha meggyőződtünk róla, hogy az adott helyiség biztonságos. Az előző indokok miatt érvényes ez a szabály is. Magyarul csöndben (nem kiáltjuk el magunkat a "use" gombbal, még ha civilt látunk, akkor sem) és lassan (a minél jobb célzás érdekében) haladjunk.

- Minden ajtót csukjunk be, így elkerülhetjük, hogy a szomszéd szobából lelőjenek. Másodrészt, ha menekülni próbál egy fegyveres, a zárt ajtót először ki kell nyitnia, tehát lelassítjuk, illetve nagyrészt nyitva hagyják az ajtót maguk mögött, így könnyen a nyomára bukkanhatunk.

- Ha egy szobába hatolásnál ellenséget pillantunk meg, akkor se kiáltsuk el magunkat feltétlenül! Ha háttal áll nekünk, próbáljunk meg olyan közel lopakodni hozzá, amennyire csak lehet. Ha észrevesz és/vagy ráfogja a civilre a fegyvert, habozás nélkül tüzeljünk, mert ilyen esetben sosem mehetünk elég biztosra, hogy mikor fogja meghúzni a ravaszt.

- Ha egy hosszú táv végén ácsingózik az ellenség és nem vagyunk biztosak abban, hogy a nem halálos fegyverünkkel meg tudjuk sebezni, vegyük elő nyugodtan az éles pisztolyt. Legelsőnek mindenképpen kiáltsunk rá, mert ha minden ok nélkül lelőjük, azért büntetőpontokat kapunk a pálya végén. Ha felénk fordul és ránk szegezi a fegyverét, próbáljunk a kezére célozni. Előfordulhat, hogy kilőjük a kezéből a fegyvert és úgy sokkal könnyebben megadásra kényszeríthetjük.

- Soha ne hajoljunk ki (lean) csukott ajtó közelében, mert a gyanúsítottak egyből észrevesznek!

- Ablakok és ablakos ajtók közelében/előtt soha ne álljunk fel. Az NPC így is megláthat!

- Csak a Library és Diamond pályákon viselnek gázmaszkot a gyanúsítottak.

- Ablak, illetve üveg mögött lévő gyanúsítottra csak halálos fegyverrel tudunk hatni.

- Ha valakit megadásra késztettünk, semmiképp ne kezdjük el megkötözni addig, amíg meg nem bizonyosodtunk róla, hogy az adott terület biztonságos!

- Az ajtókat mindenképp álkulccsal nyissuk ki, ne pazaroljuk a robbanószert! Illetve ez a módszer segít rejtve maradni tekintettel arra, hogy halk.

- Ha nyitott ajtót találunk, próbáljuk úgy megközelíteni, hogy a legkisebb esély legyen arra, hogy belülről meglássanak! Mindenképpen csukjuk be!

- Gránát használata előtt mindig bizonyosodjunk meg róla, hogy az adott szoba ajtaja nincs-e zárva! (Főleg egyedüli játék esetében!)

- Ha úgy tapasztaljuk, hogy egy fegyveres ráfogja egy civilre a fegyverét, ne habozzunk akár a pisztollyal sem lőni, mert, ha esetleg meg is ölünk egy bűnözőt, akkor a pálya végén 7 ponttal kapunk kevesebbet, míg, ha megöli az ártatlant, akkor már csak 55 pontot érhetünk el a 100-ból! Az is jellemző az ilyen szituációkra, hogy bizonyos szöveget mond a fegyveres, ami arra utal, hogy már ráfogta a civilre a fegyverét. Ezt csak sok játék után lehet tudni, hogy melyik szövegek jelentik ezt.

- Rizikós helyzetekben jól jöhet, ha kicsalogatjuk a gyanúsítottakat. Keressünk egy biztonságos pozíciót, majd egyvalaki adjon le 2-3 lövést egy biztos pontra és várjunk. A közelben lévő NPC-k reagálnak erre és a lövés irányába haladva könnyen csapdába ejthetőek. Nagyon jól jöhet egy zsúfolt szoba biztonságos megtisztításánál.

- Ha a gyanúsított közel van egy ajtóhoz és szembe áll vele, akkor robbantsuk be az ajtót C2 töltettel. A robbanás hatására egy pillanatra megbénul az NPC, így könnyen el lehet kapni. Ezzel szemben arra is ügyeljünk, hogy ne álljon túl közel az ajtóhoz, mert a robbanás ereje meg is ölheti!

- (Többjátékos) Ismert bug, hogy ha a gyanúsított a megadás során a falba ejti a fegyverét, akkor az a pálya egy bizonyos pontjára teleportál. Hab a tortán, hogy az így eltűnt fegyvert nem mindenki látja, csak egyes játékosok. Ha mégsem találjuk a fegyvert, nincs más megoldás, mint hogy újracsatlakozzunk a szerverre. Üssük be a konzolba (ö betű) a "reconnect" parancsot ("" jelek nélkül).

- (Többjátékos) Ha a játék nagyon elkezd szaggatni, laggol, lecsökken az FPS szám, üssük be a konzolba (ö betű) a "flush" parancsot ("" jelek nélkül).

- (Többjátékos) A gyorsabb kommunikáció érdekében használjunk gyorsbillentyűs parancsokat (keybinds). Az user.ini fájlt kell szerkeszteni a leírás alapján. (Ha nem menne, ide kattintva letölthető egy sablon fájl). Megjegyzés: ezeket érdemes Angol nyelvűre megcsinálni, főleg akkor, ha külföldi szervereket látogatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://swat4hq.blog.hu/api/trackback/id/tr255397669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása