1

Első Küldetés: Food Wall Restaurant

Ajánlott felszerelés:
Elsődleges fegyver: Paprikapuska (Peppergun)
Másodlagos fegyver: Sokkoló (Taser)
Taktikai eszközök: Optiszonda 1x, CS Gáz 3x, Ajtóék (Wedge) 1x
Ajtótörő eszköz: C2-es töltet
Öltözék: Gázmaszk, Könnyű páncél

A SWAT-os kocsiból kiszállva mindenekelőtt induljunk el a kocsitól jobbra lévő úton! A piros furgon mellett álljunk meg és nézzünk el balra! Ezen a területen lesz az épület hátsó bejárata, illetve általában 1-2 civil és nagy ritkán 1 fegyveres is előfordulhat. Ha ártalmatlanítottuk őket, még kötözés előtt ékeljük ki az ajtót!


Most térjünk vissza a kiindulási pontra és kukkantsunk be a főbejárat alatt! Belül asztalok, székek és egy pult található. NPC-kből lehetnek civilek és bűnözők egyaránt. Ha több embert látunk a szondával és nem vagyunk biztosak a saját dolgunkban, bedobhatunk gázt, de arra még később nagyobb szükségünk lesz. Azért ajánlottam a Peppergunt elsődleges fegyvernek, mert 200 töltény van benne és rendkívül gyorsan lehet vele tüzelni. Könnyedén leszerelhetők a fegyveresek vele még az első pályákon.

Az étkezőből továbbmenve egy folyosóra érünk, ami 3 felé ágazik. Jobbra a pult mögötti részhez jutunk. Abszolút biztonságos, mert azt kívülről már megtisztítottuk, ha volt is ott valaki. Balra egy rövid folyosó és rajta két wc található. A folyosó végén nagy ritkán tartózkodik egy bűnöző egy civillel. A Peppergun megoldja a problémát. Arra legalábbis jó, hogy elkezdjen szenvedni az ellenfél. Ha nem adja meg magát, kapjuk elő a sokkolót és annak hatására már biztosan eldobja a fegyvert. A folyosón a bal oldali wc-ben előfordulhat civil. Az első folyosón egyenesen haladva egy kis raktárhelyiség van pont szemben. Ott akkor lehet gyanúsított, ha a hátsó bejáraton hatoltunk be és elszaladt. (Eddig legalábbis kizárólag ilyen esetben találkoztam vele, azért nem kerül semmibe ha, első ajtós behatolás után is bekukkantunk.) A raktárajtótól jobbra a konyha ajtaja található, ami alatt érdemes benézni. Odabent már jóval nagyobb eséllyel található bűnöző és általában vele együtt a szakács.

A konyhából kiérve egy kétágú folyosó következik. Annyira azért nem kell megijedni, mert jobbra az az ajtó van, amit a pálya legelején kiékeltünk. Legelőször az egyenes szakasz távolabbi ajtaját ellenőrizzük le! Amennyiben 11 óránál áll bűnöző, berobbantjuk az ajtót C2-vel és megadja magát. Ekkor azonban még nem biztos, hogy tiszta a szoba. Induljunk el jobbra, ahol a  sarokban állhat civil. Megkerülve a hűtőpultot, álljunk meg a csücskénél és szondázzunk! Így láthatjuk, hogy esetleg az ajtótól balra lévő területen a polc mögött áll-e valaki. Ha áll, akkor osonjunk vissza az ajtóhoz a már megtett útvonalon és hajítsunk oda egy gázt!

Ezek után gyerünk vissza a folyosóra! A másik ajtó zárva lesz, hacsak nem volt már nyitva megérkezésünk pillanatában. Az ajtó mögött egy lépcső vezet fölfelé, amelynek legtetején állhat fegyveres. Könnyű feladat a Paprikafegyverünk számára! Továbbmenve lesz két ajtó. Az első mellett elhaladva egy sarokhoz érünk, amit nem feltétlenül lehet biztonságosan megtekinteni. Itt most kivételesen szaladjunk és amint ellenséget pillantunk meg, egyből tüzeljünk paprikával! Miután nincs senki a folyosón, szondázzuk meg mindkét ajtót! (Ugyanabba a szobába vezetnek.) Ha az egyik közelében gyanúsítottat fedezünk fel, menjünk a másikhoz és onnan hajítsunk be egy gázt, lehetőleg úgy, hogy a falról visszapattanva a másik ajtóhoz közeli területre essen! (Olyannal még nem találkoztam, hogy mindkét ajtóhoz közel állt volna ellenség.) Amennyiben ez előfordul, a helyzet megoldását az adott játékosra bíznám. A sarkon túl lévő ajtóval szemben egy asztalon lesz a megkeresendő fegyver.

A szobából egyetlen ajtó vezet tovább. Ha eddig nem futottunk volna össze túl sok gyanúsítottal, akkor itt lesznek néhányan. Itt igen ajánlott gránátot használni, tekintettel arra, hogy az egész szobára hatással lesz a füst. Legtöbb esetben itt már vége a küldetésnek. Amennyiben nem, akkor az utolsó bűnöző az e szobából nyíló kis fürdőszobában lesz. Optiwanddal leellenőrizzük a helyiséget. Ha ott áll, akkor lepjük meg egy gázzal, és már meg is adta magát.


Ezzel teljesítettük az első küldetést!

A bejegyzés trackback címe:

https://swat4hq.blog.hu/api/trackback/id/tr115284600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása